Sebastian Matar


Så länge jag kan minnas har jag undrat, sökt och försökt förstå allt mellan himmel och jord. Jag har verkligen inte alla svaren, men mitt intresse för vad som finns att hitta bakom kulisserna är intressant nog vad som för mig närmare mitt inre.

Och just där finns hela världar. Utåt sett är jag lugn, långsam och eftertänksam. Men min inre värld har alltid bestått av explosioner, tsunamis och livliga diskussioner. Där finner jag mig själv många gånger på gränslandet mellan verklighet och fantasi, mellan kropp och själ, dåtid, nutid och framtid.

I det gränslandet uppstår kreativiteten. När jag befinner mig där, är det som en portal till det gudomliga. Jag har fått vara med om de mest andliga upplevelserna just där. Upplevelserna har översatts till musik, bild och text. Jag hoppas kunna förmedla den känslan och det djupet som jag får ta del av i gränslandet, genom min konst.

Jag hade länge svårt med att sätta färg på mina teckningar eller min konst. Men sedan jag blev pappa, 2014, hände något. Att få vara med och se min dotter uppleva saker och ting för första gången, ofiltrerat, nyfiket och från ett barns perspektiv, satte onekligen färg på tillvaron!

Att på nytt få uppleva, genom hennes ögon, den färgsprakande och friska hösten. Vinterns glimrande kristaller. Naturen som vaknar till liv på våren. Sommarens kraftigt gröna gräs, gula sol och blå himmel och hav. Sedan dess har jag börjat skapa digitala färgexplosioner!

Böcker av författaren hittar du här:
Jättebjörnen Leonard