Sofia Gregersen
Sofia Gregersen är illustratör, författare och konstnär, bosatt och verksam i Bestorp, ett litet samhälle söder om Linköping. Hennes tidigare arbete som skolbibliotekarie har gett många erfarenheter att ta med in i rollen som författare och illustratör.


Oftast målar Sofia med akvarell och tusch, men hon tecknar även med blyerts och färgpennor. Det blir också en del digitalt arbete med ritplatta i Photoshop och Procreate. Hennes bilder är ofta detaljrika, och hon tycker om friheten som tecknandet ger, möjligheten att röra sig både innanför och utanför verklighetens ramar. 

- Det bästa med att arbeta som illustratör är att se text och bild lyftas till en helhet som tillsammans är mer och bättre än delarna för sig.


Debutboken ”Pappa är sjuk”, som Sofia författat och systern Elisabet Gregersen illustrerat, bygger på hennes egna och barnens erfarenheter av svår sjukdom i familjen. Förhoppningen är att boken ska kunna hjälpa andra i liknande situationer och öppna vägar för samtal med barn om sorg och död. 


Våren 2019 är Sofia aktuell som illustratör till barnboken Häxvrålet, författad av Ewa Christina Johansson.


 Mer information finns på Sofias hemsida www.sofiagregersen.se

 

Böcker som Sofia skrivit hittar du här:

Pappa är sjuk

Böcker som Sofia illustrerat hittar du här:
Tix & Tax - Flörten

Äventyret med Havssulan
HÄXVRÅLET
De röda bären