Sofia Rydemalm

Hur Choklad blev en del av mitt liv.

En dag precis innan jul 2002 satt jag i en bar i Stockholm med min bästa vän. Jag tappade min jacka på golvet och en främmande man tog upp den åt mig. Vad jag omöjligt kunde veta då var att just den händelsen skulle komma att förändra mitt liv totalt. Några månader senare flyttade vi tillsammans till hans barndoms ö, Belle-Île, längs franska Atlantkusten. Jag var van att driva företag och Patrik arbetade som chocolatier. Jag pratade inte ett ord franska men har alltid älskat att arbeta, så 2003 startade vi en liten chokladfabrik i huset som vi bodde i. 2011 flyttade jag tillbaka till Sverige och startade ett nytt företag. Patrik blev kvar på Belle-Île. Jag har sedan dess tagit fram choklad och chokladsortiment åt många olika företag, restauranger och hotell. Sedan hösten 2016 har jag även ett eget chokladvarumärke under namnet CHICOLAT de Sofia Rydemalm. Vid sidan av mitt företag studerar jag till sommelier.
All min choklad till- verkas fortfarande för hand i den lilla chokladfabriken på Belle-Île. Jag älskar att jobba med choklad. Jag hittar ständigt nya saker att lära mig och att göra, smaker att utforska, nya möjligheter att ta vara på.

Sedan sommaren 2018 är jag bosatt i Paris området. Jag arbetar löpande med att utveckla min choklad, ser möjligheter i nya samarbeten, hitta nya smaker och goda kombinationer.

År 2016 gav Sofia ut boken CHICOLAT – kärlek, choklad & saltstänkt hav.


Böcker av författaren hittar du här:
CHICOLAT – passion, choklad och böljande landskap