Suzanna Petersson Kero

Rune byter liv är min första barnbok. Den handlar om en pojke som är adopterad och hur det är att leva utanför den norm där de flesta barn är lika sina föräldrar och känner till sitt förflutna. Men den handlar också om glädje i att kunna koppla ihop det som var med det som är.

 
Jag är själv adoptivmamman till två pojkar från 
Madagaskar. Vi läser ofta sagor och berättar historier förvarandra. Det är i vardagen och de vardagliga händelserna jag hittar min inspiration.
 
Jag är utbildad jurist och kommunikatör och jobbar till vardags som verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan med fokus på unga som har en funktionsnedsättning. Jag har alltid skrivit och jobbar fortfarande som frilansjournalist med inriktning på litteratur och film från Afrika och Asien.
 
Tidigare har jag skrivit reseskildringen Den sportiga tuppen och översatt Gatans prins, en barn bok av den kongolesiske författaren och illustratören Dominique Mwankumi.
 
Jag älskar att möta människor och att resa och några platser som ligger mig särskilt varmt om hjärtat är den lilla byn Paksuniemi i norra Sverige där vi har en stuga, Byxelkrok på Öland där vi vistas varje sommar, Ouagadougou i Burkina Faso, Madagaskar som mina barn kommer ifrån och Paris där jag har bott i sju år.


För mig är skrivandet glädje och engagemang. Jag har roligt när jag skriver och känner mig fri när jag får använda verkligheten och blanda den med fantasi. Samtidigt är skrivandet för mig ett viktigt uttrycksmedel och en möjlighet till engagemang för det som berör och det som känns angeläget.Böcker av författaren hittar du här:

Rune Byter Liv