Thomas Westerlund

Allting startade i en godisfabrik. En skattkista i plast spelade huvudrollen. Malmöpågen Thomas Westerlund, som bland annat arbetade med provsmakning av godisbitar och hur de skulle förpackas, fick syn på den lilla kistan och ställde den på sitt skrivbord. I samma veva såg han ett tv-program som bland annat handlade om en busig liten pojke i Sydafrika som kallades för Tee-Boy. Fröet var sått och alla vakna hjärnceller i Thomas hjärna började undermedvetet arbeta. När sedan frågan ”Vilket äventyr skulle jag önska mig om jag fick välja precis vad jag ville”, ploppade upp var det bara att lägga ihop dessa tre ingredienser och grundidén till fantasifararen Tee-Boy var klar.

Nu var det ingen tid att förlora. Med tidigare erfarenhet som copywriter tillsammans med en studiecirkel i skrivande var det bara att sätta i gång. Thomas lämnade sitt arbete, hade turen att få tillgång till en fantastiskt inspirerande skrivarlya med utsikt över Malmö hamn och Öresund och satte igång att skriva. En mycket produktiv och rolig tid senare var den första fristående boken om Tee-Boy i serien Fantasifararen klar. Fantasifararen riktar sig i första hand till barn mellan 6 och 9 år, men den passar även utmärkt som högläsningsbok för yngre barn.

Fantasifararen är dessutom interaktiv för att stimulera och få igång barnens fantasi. Barnen läser inte bara passivt och får allting serverat utan har i momenten ”Motionera din fantasi” möjligheten att själva komma med fantasifulla förslag på hur huvudpersonerna ska klara sig ur kniviga situationer. Alla lösningar är rätt och bra – ju mer tokroligt, desto bättre. Och inte nog med det. Barnen lär sig även Hugazagga (en variant på sten, sax och påse fast med munnen) som de kan leka med varandra på raster och på sin fritid.

Böcker av författaren hittar du här:
Fantasifararen - Kapten Klos ring