Tina LundgrenJag är född i Värmland och uppvuxen i Stockholm. Efter en relativt kort karriär som elitkanotist började jag på Polishögskolan i Ulriksdal och efter avslutad utbildning som utöver skolan även innefattade ett utbildningsår på kriminal- och spaningsrotlar samt på ordningspolisen i Stockholm, jobbade jag på Norrmalmspolisens ordningsavdelning i 3 år.

Under mammaledighet insåg jag dock att polisyrket och jag inte riktigt passade ihop och efter flytt till Åhus gick jag på konstskolan i Kristianstad. Jag har sedan dess jobbat som frilansande allkreatör, illustratör och konstnär och har sedan 20 år det egna företaget TL-Illustration & Form.

 

Jag har under många år haft måleri för barn och vuxna. På senare år i min fantastiska ateljé i Yngsjö. Jag gjort ett otal arbeten till mindre teater- och musikföreställningar: affischer, illustrationer, scenografier, dockor, rekvisita mm. Jag har även själv medverkat i ett tiotal olika föreställningar. Som katten i Mästerkatten i stövlar, som räv i Kackel i borgen, som råttan Ve i Ve & Fasa samt som spöke i Det spökar på Glimmingehus - för att nämna några.

Som konstnär har jag har haft/medverkat på ett 90-tal utställningar, separata, samlingsutställningar och jurybedömda utställningar, i Sverige och utomlands. Och ledordet i mitt måleri är glädje och harmoni. Under de senaste åren har jag mestadels målat djur och engagemanget för utrotningshotade djur är stort.

 

Vad gäller det skrivna ordet så har jag hållit på länge, men det är med råttan Vincent som det har blivit mer officiellt. Vincent har en egen krönika i en lokal tidning där han gladeligen delar med sig vad som händer i den någorlunda vanliga familjen i Yngsjö. Flertalet av krönikorna finns också på Vincents egen facebook-sida: www.facebook.com/Vincent.by.Tina.Lundgren/ Råttan Vincent är även mitt eget varumärke – Vincent by Tina Lundgren och motiv med honom och hans kompis Ebba finns som brickor, skärbräden, grytunderlägg, kuddar mm.

 

Hemsida: www.tinalundgren.com

Instagram:  #ateljetinalundgren

Mail: tinalundgren@telia.comBöcker av författaren hittar du här:
Vincent och Ebba, från anka till ödla