Tommy Lundberg


Tommy Lundberg bor och verkar i Gävle Han har sin yrkesmässiga bakgrund i reklambranschen där han arbetade i tjugofem år som copywriter, kreativ ledare och företagare. Idag jobbar han som föreläsare och författare inom ledarskap och medarbetarengagemang. Han har skrivit sju böcker inom det området, där de senaste är ”Motivationskoden”, ”Empatieffekten” och ”Skulle du vilja jobba med dig som chef?” Men som Tommy ofta säger: ”Det är bara en bokstav som skiljer leda från leka.”

Som nybliven pappa för 34 år sedan började han reflektera över hur barn lär sig språk och det ledde till att han skrev en bok med ordlekar och rim. Boken illustrerades av en kollega och producerades av reklambyrån där de båda jobbade i en gåvoupplaga till kunder, vänner och bekanta. ”Tokboken,” som den heter, fick sedan offentligt liv då Specialpedagogiska Skolmyndigheten valde att ge ut den. 

2018 blev Tommy morfar, vilket inspirerade till ännu en barnbok (”Lilla P har bråttom”) där han även höll i illustratörspennan. 2021 kom nästa barnbarn och nu har han åter tagit fram både skriv- och ritpennan. Erfarenheten från Tokboken visar att rimmandet gillas av både föräldrar och barn och att det ofta uppstår en slags ”dialog” där barnen fyller i rimorden och med tiden upplever en känsla av att de själva ”kan läsa”. Så här skriver Specialpedagogiska Skolmyndigheten: ”Rim utvecklar förmågan att skilja mellan ordens betydelse och hur de låter.” […] När man arbetar med rim och ramsor finns stort utrymme för samarbete, socialt samspel, rytm och ljudhärmning.

Med sin nya bok ”Öra rimmar på höra”, som är en rimbok med färgsprakande bilder, hoppas Tommy kunna inspirera föräldrar, och förstås barnen, till en lekfull utveckling av både ordförråd och språkförståelse.

Böcker av författaren hittar du här:
Öra rimmar på höra