Ulrika Malmesved

Jag gillade det kreativa skapandet och att arbeta som slöjdlärare. Att få möta härliga elever som var förväntansfulla inför varje lektion där jag hade möjlighet att få inspirera. I många år var det en fungerande vardag. Men med mina egna högt ställda krav var det svårt att bli nöjd. Prestationsångesten ledde till att allt mer tid ägnades åt jobb, samtidigt som bitarna i vardagspusslet blev fler och fler. Kroppen  signalerade att allt inte stod rätt till, men jag hade svårt att lyssna. Om jag hade lyssnat på kroppen kanske jag hade sluppit panikångest, ljudkänslighet, dålig sömn, en lång sjukskrivning för utmattningssyndrom, oro för att inte bli frisk och oändligt med tårar. Mitt läkarintyg med diagnosen utmattningssyndrom blev en början till insikt!

Jag hade tur som fick träffa en och samma läkare under min sjukskrivning. Samtalen med läkaren gav mig kraft att klara den mödosamma resan för att hitta vägen ut ur labyrinten. Ett stabilt bollplank som returnerade alla mina ord ihop med en visdom, förklaring och vägledning. Vägledning och mod att våga pröva nya outforskade vägar. Vägar som visade sig leda till en öppen dörr rakt ut till bättre hälsa.

Det var en tuff period att vara sjukskriven för utmattningssyndrom. Med facit i hand så vet jag ändå att det kom något gott ur det. Nya värderingar, ett nytt tankesätt, ny yrkesinriktning. Nu har det också blivit en bok - Utmattningens labyrint - där läsaren parallellt för följa en patient och en läkare och på så vis få två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Jag tog med mig mina erfarenheter av utmattningen och byggde på med kunskap och utbildning inom hälsa. Nu har jag eget företag i Lidköping, Måbrarummet - Din hälsa i första rummet. Där jobbar jag med taktil massage, stresshantering, mindfulness, personlig träning och kostrådgivning, Nu arbetar jag med att finnas med på vägen vid livsstilsförändringar och att andra också ska hitta en öppen dörr till bättre hälsa.

I dag älskar jag måndag morgon lika mycket som fredag eftermiddag. Det är en skön känsla. Jag gillar att träna på gym, springa i skogen, laga näringsriktig mat. Tar helst cykeln när jag ska någonstans och så gillar jag att krypa upp i soffan och sticka på ett par raggsockar. Gillar att ha visioner och att låta drömmar bli verklighet med ett steg i taget. Där resan till målet är lika viktig.

www.mabrarummet.se
www.utmattningenslabyrint.se
Facebook: Utmattningens labyrint
info@utmattningenslabyrint.se

Foto: Daniel Strandroth

Böcker av författaren hittar du här:
Utmattningens labyrint