Ulrika & Mats Slottner

Idus Förlag AB ägs av Ulrika & Mats Slottner och drivs framförallt av Ulrika. Idus Förlag AB har också bifirman ZimZalabim som framförallt designar och marknadsför barnböcker.

Vår första bok i serien om Rosa-Emma, Låt alla vara med, kom ut augusti 2010. Sedan dess har också Tala sanning och Dela med dig släppts.

Vi har själva fem barn, fyra på jorden och ett i himlen. Efter många års sagoläsning har vi läst många bra böcker, men saknat böcker som tar upp ämnen inom etik och moral för barn på ett roligt och pedagogiskt sätt.

Därav föddes tanken på Rosa-Emma.

Varför namnet Rosa-Emma?
Det är en fråga vi ofta får. Det finns två anledningar. Namnet hittades på av vår då 5-åriga dotter som tyckte att vår grannes nytillskott skulle heta Vit-Magnus. Då de fick veta att det var en tjej så sa hon direkt, då får det bli Rosa-Emma.
När vi började skriva böckerna så kände vi direkt att namnet Rosa-Emma passade. Rosa förknippas ofta med tyll och spets och är bara tjejjigt, och den stämpeln vill vi ta bort. Rosa-Emma är en tuff och stark tjej. Hon älskar att spela fotboll och leka riddare, men helst i rosa tröja!

Rosa är en färg bland andra, passar lika bra till kille som tjej!